maandag 27 april 2015

Signalement // Borst-, rug- en reethaar

De Italiaanse fotograaf Angelo Sindaco was het zat dat bears altijd maar worden gereduceerd tot baarden en sigaren. Bear zijn is een levenstijl, die inhoudt dat je geniet van je lichaam. Dus selecteerde hij een groep beren en vroeg naar hun favoriete recepten. 
Het resultaat is zowel foto- als kookboek. Elke beer liet zich fotograferen in de keuken (meestal met opvallend weinig kleren aan), terwijl hij gerechten maakte als regenboogpannenkoeken, tonijnpassie, kaastaart, kip met citroen en rijst en “zwaluwnesten”. Veel van deze mensen werken in een bar of restaurant, dus er wordt niet zomaar wat geknutseld door amateurs. Wel is het allemaal eenvoudig gehouden. Eenvoudig, maar lekker, zoals die opvallend vaste tomatensoep. 
Op de foto’s: uitpuilende buiken, borst-, rug- en reethaar, mannenborsten en tattoo’s. Elke gelegenheidskok wordt aan de lezer voorgesteld en heeft (binnen de afwijkende esthetiek van het berenwereldje) zijn eigen stijl. 
En ja, soms zijn de gerechten té. Die drielagige chocoladetaart met een halve liter slagroom en 12 profiteroles, louter ter decoratie? Je kunt de room ook diréct in je aderen spuiten. Maar het boek als geheel is een dikke vette aanrader. En paradoxaal: na het lezen had ik zin om te koken én om naar de gym te gaan. 

Angelo Sindaco, Cookings with the bears. Healthy recipes by hairy men. Drago, 175 blz, € 48,99. Dit stukje schreef ik voor Winq

Geen opmerkingen:

Een reactie posten