vrijdag 14 oktober 2022

Mijn nieuwe roman: releasedatum en presentatie

Op dinsdag 18 oktober verschijnt mijn nieuwe historische misdaadroman bij Uitgeverij Houtekiet. De schaduwkaart wordt voorgesteld op Boektopia, zondag 30 oktober om 14u15, met een interview door Chrétien Breukers (De Nieuwe Contrabas). 


De 19de-eeuwse privédetective Henri Conscience voerde eerder onderzoeken in Turnhout, Brussel en Waterloo, maar dit keer komt hij terecht in het turbulente Parijs van de Frans-Duitse oorlog (1870). De schaduwkaart is een roman over spionage en narcisme. Over een bijna vergeten oorlog die de prelude vormde voor de Eerste Wereldoorlog. Maar het is vooral een roman over revolutie, het moment waarop een vastgelopen samenleving zichzelf op brute wijze vernieuwt. Hoe kan de hoop van dat moment vastgehouden worden? Zijn wij gedoemd om de onrechtvaardigheden van het verleden in stand te houden of is echte verandering mogelijk? 

Augustus 1870. Frankrijk is in chaos: Pruisen is het land binnengevallen en het Franse leger lijdt de ene nederlaag na de andere. Net nu aanvaardt Henri Conscience de opdracht om in Parijs op zoek te gaan naar een verdwenen dichter. Met de hulp van de ondernemende, niet op haar mondje gevallen Fiene Barbier probeert Henri de reddingsmissie zo snel mogelijk tot een goed einde te brengen. Maar dan wordt hij verdacht van moord, staan de Pruisen opeens voor de poorten van Parijs en komt het tot een politieke omwenteling. 

De schaduwkaart | Mark Cloostermans | 9789089248909 | Paperback: € 22.99 | 333 bladzijden | E-boek: € 12.99 | Beide versies zijn te koop op de website van Uitgeverij Houtekiet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten